Variációk

 2012.05.09. 20:35

Wagner Valkűrjére táncolunk az operabálban. Néhány pohár Don Perignontól aléltan merülünk el egymást ölelve. Késik a vacsora, de mi boldogok vagyunk. Tovább lejtjük a táncot. Majd megérkezik az asztalunkhoz a homár. Boldogan csevegünk evés közben költészetről, közéletről. Egy üveg rajnai rizling mellett elbódulva vitatkozunk tovább az élet nagy dolgairól. Majd az est végén elköszönünk, taxiba szállunk, az inas lesegíti rólunk a kabátot, s mi boldogan alusszuk álmunkat a kandalló lágy fényei előtt.

Bihari kiadás:

Dübörög a techno a házibuliban, mindenki részeg az olcsó bortól. Pálinka is van. A popcorn odaégett, de senkit sem zavar. Majd tovább kutakodva felfedezünk némi finomfőzeléket a hűtőben. Találunk még néhány üveg Kőbányait is. Összeveszünk rajta. Ordítozva elindulunk gyalog a hóesésben. Otthon forog velünk a szoba, miközben horkolunk. Hideg van, a cserépkályhát lebontottuk malacólnak...

Címkék: variációk

A bejegyzés trackback címe:

https://siczi.blog.hu/api/trackback/id/tr14499092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása